Wmo-melding

U woont in het Westland en heeft een hulpvraag. Soms heeft u hulp nodig bij dagelijkse taken om zelfstandig te wonen. Bijvoorbeeld met een rolstoel, of hulp bij uw administratie of bij het huishouden. Eerst zoekt u zelf een oplossing. Dit kan ook met hulp van uw kinderen, familie, vrienden of buren. Daarnaast zijn er verschillende organisaties en diensten in het Westland die u kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op Vitis Welzijn of ga naar één van de Buurt Informatiepunten

Heeft u alles geprobeerd en lukt het niet? Dan kunnen wij u misschien helpen. Dit is geregeld in de Wmo: de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Inloggen met DigiD Wmo-melding doen

Een Wmo-melding doen

Om Wmo aan te vragen, doet u een Wmo-melding. U vult online het formulier in, dit kan met of zonder DigiD. Ook kunt u voor iemand anders een melding doen. Dit gaat zonder DigiD. 

Heeft u hulp nodig bij de melding of daarna? Vraag dan hulp aan een cliëntondersteuner van Vitis. Deze persoon helpt u met de melding om Wmo aan te vragen. Lees op de pagina over de cliëntondersteuner hoe deze persoon u kan helpen. 

Een Wmo-melding doen voor iemand anders

Gaat de Wmo-melding over iemand anders? Bijvoorbeeld over uw kind of over een familielid? Geef dan de gegevens van uw kind of de persoon waarvoor u de melding invult, zoals het Burgerservicenummer, voorletter(s), achternaam en geboortedatum. 

Hulp nodig? 

Vind je het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt je helpen. Je kan ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.