Wmo-melding

U woont in het Westland en heeft een hulpvraag. Soms heeft u hulp nodig bij dagelijkse taken om zelfstandig te wonen. Bijvoorbeeld met een rolstoel, of hulp bij uw administratie of bij het huishouden. Eerst zoekt u zelf een oplossing. Dit kan ook met hulp van uw kinderen, familie, vrienden of buren. Daarnaast zijn er verschillende organisaties en diensten in het Westland die u kunnen helpen. Kijk voor meer informatie op Vitis Welzijn of ga naar één van de Buurt Informatiepunten

Heeft u alles geprobeerd en lukt het niet? Dan kunnen wij u misschien helpen. Dit is geregeld in de Wmo: de Wet maatschappelijke ondersteuning.

Inloggen met DigiD Wmo-melding doen

Een Wmo-melding doen

Om Wmo aan te vragen, doet u een Wmo-melding. U vult online het formulier in, dit kan met of zonder DigiD. Ook kunt u voor iemand anders een melding doen. Dit gaat zonder DigiD. 

Heeft u hulp nodig bij de melding of daarna? Vraag dan hulp aan een cliëntondersteuner van Vitis. Deze persoon helpt u met de melding om Wmo aan te vragen. Lees op de pagina over de clientondersteuner hoe deze persoon u kan helpen. 

Een Wmo-melding doen voor iemand anders

Gaat de Wmo-melding over iemand anders? Bijvoorbeeld over uw kind of over een familielid? Geef dan de gegevens van uw kind of de persoon waarvoor u de melding invult, zoals het Burgerservicenummer, voorletter(s), achternaam en geboortedatum. 

Heeft u vragen? 

U kunt ons op de volgende manieren bereiken: 

Telefonisch via 14 0174, optie 1. Op werkdagen tussen 08.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.30 uur. 
Whatsapp via 06-13 79 70 20, via Facebook (knop Bericht versturen) en Twitter (knop Bericht verzenden).