Topsport

Zonder breedtesport is er geen topsport, en andersom. Topsport inspireert anderen om te sporten en bewegen. Dat geldt niet alleen op nationaal maar ook op regionaal niveau. De vele sportverenigingen en de Westlandse samenleving biedt kansen voor topsporters en topsportverenigingen. Westland heeft maar liefst 50 topsporters met een NOC*NSF-status. Wij ondersteunen topsporters op verschillende manieren. Meer informatie over de regeling Topsportfonds Westland vind je op deze pagina. 

Topsportfonds

Topsporters uit Westland vertegenwoordigen de Westlandse sportcultuur en inspireren jong en oud om met sport bezig te zijn. Wij ondersteunen daarom getalenteerde Westlandse sporters als zij niet genoeg geld hebben om hun talent verder te ontwikkelen. Hiervoor is het Topsportfonds Westland opgericht. 

Stichting Topsport Westland

Stichting Topsport Westland ondersteunt talenten. Als getalenteerde sporter komt er veel op je af. Je ontgroeit de lokale vereniging en komt in een wereld terecht met veel aandacht voor trainingsschema's, reizen, voeding, internationale wedstrijden, trainingsstages, (social)media en misschien sponsoring. Maar hoe ga je hier mee om? Wat zijn goede keuzes? Hoe hebben Nederlandse toppers dit gedaan? Vragen die jij of jouw ouders/verzorgers misschien wel hebben.

Voor deze vragen is in oktober 2010 de Stichting Topsport Westland opgericht. Wij zijn een belangrijke partner van de stichting, die als doel heeft om getalenteerde Westlandse sporters te ondersteunen. Topsport Westland werkt daarnaast samen met Stichting Jong Talent Westland, waar financiĆ«le ondersteuning voor talenten mogelijk is. 

Mocht je (of je ouders/verzorgers) eens willen praten over jouw weg naar de top? Mail naar [email protected] en dan neemt Stichting Topsport Westland contact met jou op om te onderzoeken waarbij je hulp kunt gebruiken. 

Westlandse Sportprijzen

Westland is trots op zijn sporters, sportverenigingen en vrijwilligers. Daarom organiseren we elk jaar het Westlands sportgala. Het Westlands sportgala, met de uitreiking van de Westlandse sportprijzen vindt elk jaar in januari plaats.