Energiekosten en ondernemers

De stijgende energiekosten hebben mogelijk flinke gevolgen voor u als ondernemer. Op deze pagina een overzicht van alle mogelijkheden ten aanzien van tegemoetkoming, duurzaamheidsmaatregelen en eventuele afspraken of hulp bij financiële problemen.

Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)

Bent u een mkb-ondernemer waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale kosten? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de TEK-regeling. Meer informatie leest u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Energietoeslag voor ondernemers

Wilt u als zelfstandig ondernemer energietoeslag aanvragen? Dit kan alleen als u al een Inkomsten Belastingaangifte (IB) hebt gedaan over het jaar 2021 en is mogelijk tot 1 december 2022.  Kijk hier voor meer informatie.

Verduurzamen

Bent u ondernemer en wilt u verduurzamen? Als gemeente helpen we u graag op weg. Op Westland Werkt Duurzaam vindt u een overzicht van beschikbare subsidies en verhalen van ondernemers die u voorgingen. Kijk hier voor meer informatie.

Bent u eigenaar of huurder van een kantoorpand in Westland? Dan kunt u tijdelijk een gratis scan aanvragen om het energielabel van uw pand te laten bepalen. Het aanmelden hiervoor verloopt online en kan tot en met woensdag 30 november 2022. Kijk hier voor meer informatie.

Ook kunt u gebruik maken van een brochure met verschillende energiebesparende maatregelen. Kijk hier voor meer informatie.

Bijstand voor zelfstandigen aanvragen

Heeft u een eigen bedrijf en tijdelijke financiële problemen? Bent u net gestart en kunt u daar nog niet van rondkomen, of moet u stoppen met uw bedrijf? Misschien heeft u recht op bijstand voor zelfstandigen. Kijk hier voor meer informatie.

Betalingsregeling gemeentebelasting afspreken als ondernemer

In uitzonderlijke financiële situaties is het mogelijk een betalingsregeling te treffen. Een betalingsregeling (anders dan automatische incasso) moet schriftelijk of telefonisch worden aangevraagd. Kijk hier voor meer informatie en klik op “Betalingsregeling”.