Rijbewijs

Is uw rijbewijs bijna verlopen of wilt u een categorie toevoegen? Dan regelt u dit online of persoonlijk in het gemeentehuis. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of bent u uw rijbewijs kwijt? Maak dan een afspraak om aan de balie uw nieuwe rijbewijs aan te vragen.

Uw rijbewijs verlengen of een categorie toevoegen regelt u online. U hoeft dan alleen voor het ophalen van uw nieuwe rijbewijs naar het gemeentehuis te komen.

Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of bent u uw rijbewijs kwijtgeraakt? Kom dan naar de balie. Maak hiervoor online een afspraak.

Rijbewijs, 1ste aanvraag

Bent u net geslaagd voor uw rijexamen en vraagt u uw rijbewijs voor het eerst aan? Dan kunt u gebruik maken van een spoedlijst. Lees hieronder meer over onder het kopje 'Rijbewijs, 1e aanvraag'.

Meenemen bij aanvragen

  • legitimatiebewijs
  • een nieuwe pasfoto, let op de eisen voor pasfoto's
  • let op: u mag niet dezelfde foto als van uw huidige document meenemen
  • uw oude rijbewijs
  • bankpas, u betaalt gelijk bij de aanvraag
  • Gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) (CBR) als u een medische indicatie heeft, een groot rijbewijs aanvraagt of 75 jaar en ouder bent. Heeft u een gezondheidsverklaring opgestuurd naar het CBR? Wacht u dan met aanvragen totdat u van het CBR een brief heeft ontvangen met bevestiging van uw geschiktheid.

Kosten

Kosten Rijbewijs
Soort productPrijs
Rijbewijs€ 41,60
Buitenlands rijbewijs omwisselen€ 41,60
Spoedaanvraag rijbewijs€ 75,70
Let op! prijzen zijn exclusief het maken van een pasfoto