Individuele inkomenstoeslag

De individuele inkomenstoeslag is geld van de gemeente voor mensen die langer dan 3 jaar een bijstandsuitkering of laag inkomen hebben. Het geld kan gebruikt worden om extra noodzakelijke uitgaven als rekeningen, wasmachine, koelkast etc. te betalen. Het geld is een extraatje en wordt niet van de bijstandsuitkering of ander inkomen afgetrokken. U betaalt geen belasting over het geld. Voldoet u aan de voorwaarden regel de aanvraag dan direct online. Na het indienen van uw aanvraag krijgt u binnen 8 weken het besluit toegestuurd. Kijk dan onder voorwaarden of u in aanmerking komt en vul het digitale formulier in.

Aanvragen

Heeft u een bijstandsuitkering doe dan een aanvraag met DigiD. Voor de aanvraag via DigiD moet u informatie (pdf 32kb) klaar hebben liggen.

Laag inkomen

Heeft u een laag inkomen maar u ontvangt geen uitkering, dan vult u een aanvraagformulier (pdf 82kb) en een inlichtingenformulier (pdf 86kb) in.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.