Doelgroepverklaring

Bent u 56 jaar of ouder en krijgt u van de gemeente een uitkering (Participatiewet, IOAW of IOAZ) en heeft u een (deeltijd)baan gevonden? Uw nieuwe werkgever kan in aanmerking komen voor loonkostenvoordeel (LKV). Hiermee bent u extra interessant voor werkgevers. Hiervoor kunt u een ‘doelgroepverklaring LKV oudere werknemers’ aanvragen.

Behoor ik tot de doelgroep?

U kunt een doelgroepverklaring aanvragen bij de gemeente als u:

  • 56 jaar of ouder bent, maar de AOW-leeftijd nog niet heeft bereikt
  • recht had of heeft op een uitkering van de gemeente (Participatiewet, IOAW of IOAZ)
  • geen beschut werk doet via de gemeente
  • het afgelopen half jaar niet bij deze werkgever heeft gewerkt

Let op: u bent niet verplicht een doelgroepverklaring aan te vragen!

Tijdig aanvragen doelgroepverklaring

Een doelgroepverklaring kunt u aanvragen binnen 3 maanden nadat u in dienst bent gekomen. Na deze 3 maanden heeft de werknemer geen recht meer op de doelgroepverklaring.

Aanvragen doelgroepverklaring

U kunt het formulier online invullen en verzenden.

Wat moet ik doen met de doelgroepverklaring?

Als u de doelgroepverklaring van ons heeft ontvangen, geeft u een kopie aan uw werkgever. Als u dat wilt, zorgt de gemeente ervoor dat uw werkgever een kopie ontvangt. Dit kunt u aangeven op het aanvraagformulier.
Met de kopie kan uw werkgever premiekorting aanvragen bij de Belastingdienst. Dat betekent dat uw werkgever korting krijgt op de loonheffing die voor u als werknemer afgedragen wordt aan de Belastingdienst. De korting ontvangt de werkgever maximaal drie jaar.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.