Inschrijven als niet ingezetene in Nederland (RNI)

Op dit moment is het helaas niet mogelijk om een afspraak te maken bij het RNI-loket van gemeente Westland. De wachttijd is momenteel minimaal 3 weken. Wij adviseren u om het later weer te proberen.

U kunt wel een afspraakverzoek per mail indienen, RNI@gemeentewestland.nl. Zodra het mogelijk is om voor u een afspraak in te plannen, krijgt u een bericht per e-mail.

Blijft u korter dan 4 maanden in Nederland  dan kunt u ook een afspraak maken bij de overige 18 RNI-loketten.

Excuses voor de lange wachttijd.

Komt u naar Nederland om bijvoorbeeld te werken of te studeren en blijft u korter dan 4 maanden, dan heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit eigen persoonsnummer krijgt u bij inschrijving in de Registratie Niet-Ingezetenen bij één van de RNI loketgemeenten in Nederland. Gemeente Westland is één van die RNI loketgemeenten. Voor de inschrijving vult u het inschrijfformulier op de site en toestemmingsformulier aanvullende contactgegevens in. Daarna maakt u een afspraak.

Meenemen naar de afspraak

•    Een ingevuld inschrijfformulier
•    Een geldig identiteitsbewijs

Bij de inschrijving worden na vaststellen van de identiteit de volgende gegevens geregistreerd:
•    Naam, geboorte, geslacht;
•    Nationaliteit;
•    Woonadres in het land van herkomst;
•    Verblijfadres in Nederland;
•    Burgerservicenummer, ontvangt u direct na inschrijving. U krijgt het uittreksel RNI met daarop het BSN direct mee.

Wilt u als werkgever een groep van meer dan 6 niet-ingezetenen tegelijk inschrijven, bel dan 06-23268466 of mail naar RNI@gemeentewestland.nl

Blijft u langer dan 4 maanden

Komt u naar Nederland en bent u van plan langer dan 4 maanden te blijven, dan schrijft u zich in als ingezetene in de gemeente waar u gaat wonen. Dit geldt ook voor Nederlanders die zich (weer) hier gaan vestigen.

Soort productPrijs
Inschrijving RNI (registratie niet-ingezetenen)€ kosteloos