Woningzoekende, urgentieverklaring

Als u door een noodsituatie of een levensontwrichtende woonsituatie op korte termijn dringend een sociale huurwoning nodig heeft, kunt u in sommige situaties een urgentieverklaring aanvragen. Met deze verklaring krijgt u voorrang op andere woningzoekenden.

Hoe vraagt u een urgentieverklaring aan?

  1. Controleer eerst of u een urgentieverklaring kunt aanvragen. Vul daarvoor de vragenlijst urgentieverklaring Westland in
  2. Is de uitkomst dat u mogelijk in aanmerking komt voor een urgentieverklaring? Maak dan een afspraak met de woningcorporatie waar u van huurt. Of met een woningcorporatie die woningen in het Westland verhuurt. Schrijf een brief of e-mail waarin u omschrijft wat uw situatie is. Geef duidelijk aan waarom u dringend woonruimte nodig heeft.
  3. Maak kopieën van documenten (bewijsstukken) waaruit uw situatie blijkt.
  4. Vul alvast het aanvraagformulier urgentieverklaring (pdf) zoveel mogelijk in. Stuur uw brief of e-mail met alle documenten naar de woningcorporatie.
  5. De corporatie neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een intakegesprek.
  6. Naar de afspraak neemt u het volgende mee:
    • Uw identiteitsbewijs of verblijfsdocument
    • Uw brief of e-mail samen met de ingevulde uitgeprinte vragenlijst, aanvraagformulier, en bewijstukken

Kosten

Soort productKosten
Urgentieverklaring€ 65,00

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.