Huisvestingsvergunning aanvragen

Gaat u een woning huren van een particulier? En is de kale huurprijs onder de 879,66? Vraag dan een huisvestingsvergunning aan. Als particulier heeft u namelijk een huisvestingsvergunning nodig voor zelfstandige huurwoningen die onder de huurprijsgrens worden verhuurd.

Aanvragen

U vraagt de vergunning aan via onderstaande knop.

Inloggen met DigiD Regel met DigiD

  • Akkoord verklaring verhuurder (pdf, 39 KB)
  • Een inkomensverklaring of uw jaaropgave van het afgelopen jaar. Het gaat om een verklaring/jaaropgave van u, uw partner of meeverhuizende huisgenoten. U hoeft geen inkomensverklaring toe te voegen voor uw meeverhuizende kinderen
  • Uw laatste drie loonstrookjes. En die van uw partner en huisgenoten als ze inkomen uit werk hebben. U hoeft geen loonstrookjes van uw meeverhuizende kinderen toe te voegen
  • Specificatie van uw uitkering. En die van uw partner of meeverhuizende huisgenoten, als zij een uitkering hebben. U hoeft geen uitkeringsgegevens van uw meeverhuizende kinderen toe te voegen
  • Bent u student? voeg dan een overzicht van studiefinanciering van DUO mee

De wet- en regelgeving voor de aanvraag van een huisvestingsvergunning vindt u in de Huisvestingswet en de Huisvestingsverordening Westland 2023.

Huurt u een woning van een woningcorporatie?

Als u een woning huurt van een woningcorporatie, hoeft u zeer waarschijnlijk zelf geen aanvraag in te dienen. De woningcorporaties zijn op de hoogte van de regels van de huisvestingswet en zullen in de meeste gevallen voor de vergunning zorgen.

Kosten

Soort product Kosten
Huisvestingsvergunning € 26,05

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer
14 0174.

Hoe staat het met mijn aanvraag of melding?

Wilt u weten hoe het staat met uw aanvraag of melding? Vul dan het formulier op onze website in. Gebruik tijdens de communicatie het zaaknummer die u met de aanvraag heeft ontvangen.