Verloren of gevonden voorwerpen

Bent u een voorwerp verloren?

Bent u iets verloren in de gemeente Westland? Zoek het voorwerp dan op de pagina van iLost. Op deze website staan de voorwerpen die gevonden zijn en bij de gemeente Westland zijn ingeleverd. Deze voorwerpen liggen op het gemeentehuis in Naaldwijk. U moet altijd een afspraak maken om uw voorwerp op te kunnen halen. U klikt op de website op ‘claim voorwerp’. Nadat we hebben vastgesteld dat u de eigenaar van het voorwerp bent, kunt u bellen naar 0174-673306 om een afspraak te maken om uw voorwerp op te halen. 

Staat uw voorwerp er niet bij?

Kijk dan op de landelijke site van iLost. Misschien heeft iemand uw voorwerp gevonden en bewaart hij/zij deze thuis. Via de knop ‘claim voorwerp’ op de website van iLost, maakt u contact met de vinder om uw voorwerp bij hem/haar op te halen.

Heeft u een voorwerp gevonden?

Heeft u een voorwerp gevonden in de gemeente Westland? Vermeld het voorwerp eenvoudig op iLost.

Let op! De volgende gevonden voorwerpen mag u niet zelf thuis bewaren:

  • Rijbewijzen
  • Paspoorten
  • Identiteitskaarten
  • Verblijfsdocumenten
  • Portemonnees waar documenten met persoonsgegevens inzitten
  • Sleutels

Deze voorwerpen moet u altijd op het gemeentehuis inleveren.

Overige voorwerpen mag u thuis bewaren en meld u via bovenstaande link. U bewaart het voorwerp voor de eigenaar. Als u een voorwerp zelf thuis bewaart, bent u verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal. De eigenaar kan het voorwerp tot een jaar na de aangifte terugvragen. Daarna wordt het eigendom van de vinder.

U kunt uw paspoort of identiteitskaart helaas niet terugkrijgen als iemand het vindt en bij de gemeente afgeeft. Vanwege de veiligheid is deze dan niet meer geldig. U moet in dit geval aangifte doen dat het document vermist is bij de gemeente en een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen.

Een gevonden paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mag u niet thuis bewaren. Deze documenten moet u afgeven bij het gemeentehuis in Naaldwijk.

U kunt een gevonden voorwerp zelf thuis bewaren of inleveren bij het gemeentehuis in Naaldwijk, Verdilaan 7. We vermelden het voorwerp dan op de website van iLost. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. 

Als u eigenaar wilt worden van het voorwerp, dan kunt u het voorwerp het best thuis bewaren. Wilt u eigenaar worden en het toch inleveren bij de gemeente Westland? Geef dan direct aan dat u eigenaar wilt worden van het voorwerp als u het inlevert. U moet zelf contact opnemen met de gemeente Westland als de bewaartermijn (1 jaar) voorbij is. Kijk voor de openingstijden van het gemeentehuis om het voorwerp in te leveren op pagina Contact en openingstijden.

Voorwerpen met een waarde van meer dan € 450,- bewaart de gemeente 1 jaar. Voorwerpen met een waarde van minder dan € 450,- bewaren we 3 maanden. De gemeente geeft bruikbare voorwerpen door aan een goed doel als de eigenaar zich niet heeft gemeld binnen die tijd. De rest laten we vernietigen. 

Staat in uw buurt een verwaarloosde fiets? Geef dit dan aan ons door via Melding Openbare Ruimteonder de categorie Parkeren, subcategorie Zwerffiets. Aan verwaarloosde fietsen hangen we een kaartje. Dit kaartje betekent dat we de fiets verwijderen. De eigenaar heeft een aantal weken de tijd om de fiets zelf weg te halen. Daarna haalt de gemeente de fiets weg. 
Denkt u dat uw fiets is weggehaald door de gemeente? Mailt u dan de gegevens van uw fiets en de vermoedelijke locatie waar de fiets is weggehaald naar [email protected]. Wij controleren of uw fiets bij ons staat. Als uw fiets mogelijk bij ons staat, maken we een afspraak om samen met u te kijken of uw fiets er staat.

Gevonden (auto)sleutels hoeft u niet te melden op de website van iLost omdat deze te veel op elkaar lijken. Wij verzoeken u gevonden (auto)sleutels in te leveren bij het gemeentehuis in Naaldwijk, Verdilaan 7. Daar hangen we ze op in een kastje in de publieksruimte. Tijdens de openingstijden kunt u, zonder afspraak, de gevonden sleutels bekijken en ophalen.