Terras plaatsen

Bent u horecaondernemer en wilt u een terras plaatsen? Dan moet u dit melden bij de gemeente. Hierbij maakt het niet uit of het terras op eigen grond komt of op grond van de gemeente. Als het terras niet op uw Alcoholwetvergunning staat, moet u deze vergunning aanpassen. 

Inloggen met eHerkenning Niveau 3 Regel met eHerkenning Inloggen met DigiD Regel met DigiD

Het melden van een terras is gratis.  

Regels voor terrassen

Voor het plaatsen van een terras zijn regels vastgesteld. Deze staan in de Nadere Regels Terrassen. Hierin staat waar uw terras aan moet voldoen. Zoals de opstellingen op het terras, sluitingstijden en de veiligheid. Voldoet uw terras aan deze regels? Dan hoeft u het terras alleen bij de gemeente te melden. Voldoet het terras niet aan deze regels? Dan moet u contact opnemen met het Bedrijvencontactcentrum

Terrassen op het Marktplein ‘s-Gravenzande 

Het Marktplein in ’s-Gravenzande is in april 2018 opnieuw ingericht. Er zijn speciale regels voor dit plein. Deze staan ook in de nadere regels. In de nadere regels staat een verwijzing naar het document Inrichtingstekening terrasbezetting. Wilt u dit document ontvangen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Vermeld daarbij 'Inrichtingstekening terrasbezetting Marktplein 's-Gravenzande'.

Terrassen op het Wilhelminaplein Naaldwijk 

Het Wilhelminaplein in Naaldwijk is in december 2017 opnieuw ingericht. Er zijn speciale richtlijnen vastgelegd voor dit plein. Deze staan ook in de nadere regels. In de nadere regels staat een verwijzing naar het document Inrichtingstekening terrasbezetting. Wilt u dit document ontvangen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]. Vermeld daarbij 'Inrichtingstekening terrasbezetting Wilhelminaplein Naaldwijk'.

U stuurt het volgende als bijlage mee: 

  • plattegrond met de indeling en de maat van het terras

Heeft u uw aanvraag compleet met bijlage ingediend? Dan ontvangt u binnen 3 weken een reactie op uw melding. Als uw melding nog niet is goedgekeurd, mag u geen terras plaatsen. 

De afspraken over sluitingstijden van het terras staan in de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Westland. Het is verboden om een terras open te hebben tussen 01.00 uur en 06.00 uur. Er mogen dan geen bezoekers meer zijn op het terras.