Gemeentepolis Westland

Speciaal voor mensen met een laag inkomen hebben we ook in 2023 weer een zorgverzekering: de Gemeentepolis Westland. Deze verzekering maakten we met zorgverzekeraar DSW. We helpen u goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

Aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan de Gemeentepolis aan via onderstaande knop. U komt dan op de pagina van gezondverzekerd.nl

Aanvragen

Keuze uit twee pakketten 

De Gemeentepolis Westland bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. U kunt kiezen uit twee aanvullende pakketten: 

  •  AV-Westland Standaard (gemiddelde tot hoge zorgkosten), hiervoor betaalt u 
    • € 137,50 per maand (zonder de korting is dat €171,50) 
  • AV-Westland Top (hoge zorgkosten tot blijvend ziek), hiervoor betaalt u 
    • € 146,- per maand (zonder de korting is dat €190,-) 

 Eigen risico  

U kunt bij DSW het eigen risico van € 385,- in delen betalen. Doe dat vooral als u verwacht dat u het eigen risico in 2023 op gaat maken. Heeft u minder kosten gemaakt, dan betaalt DSW het te veel betaalde bedrag voor 1 mei 2024 terug. 

Wat is er anders vergeleken met 2022?

In 2022 heeft iedereen met de gemeentepolis een eenmalige bijdrage van € 100,- ontvangen. Hiermee kon u de zorgverzekering betalen. In 2023 geven we de € 100,- niet meer op deze manier. De gemeente helpt op een andere manier mee met de kosten van uw zorgverzekering. U krijgt namelijk een extra korting op de aanvullende verzekering. Voor de AV standaard is dit € 34,- en voor de AV Top is dit € 44,-. 

U kunt gebruik maken van de Gemeentepolis als u voldoet aan de volgende voorwaarden: 

U kunt geen aanvraag doen als u meer vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) heeft dan een bepaald maximum. Dit maximum is in de wet vastgelegd. Het heet 'het vrij te laten vermogen.'

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.