Gemeentepolis Westland

Speciaal voor mensen met een laag inkomen hebben we ook in 2024 weer een zorgverzekering: de Gemeentepolis Westland. Deze verzekering maakten we met zorgverzekeraar DSW. We helpen u goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

Aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden? Vraag dan de Gemeentepolis aan via onderstaande knop. U komt dan op de pagina van gezondverzekerd.nl

Aanvragen

Keuze uit twee pakketten 

De Gemeentepolis Westland bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering. U kunt kiezen uit twee aanvullende pakketten: 

  •  AV-Westland Standaard (gemiddelde tot hoge zorgkosten), hiervoor betaalt u 
    • € 149,- per maand (zonder de korting is dat €184,75) 
  • AV-Westland Top (hoge zorgkosten tot blijvend ziek), hiervoor betaalt u 
    • € 158,75 per maand (zonder de korting is dat €204,50) 

Eigen risico 

Het eigen risico in 2024 is € 385,- per volwassene. U kunt bij DSW het eigen risico in delen betalen. Doe dat vooral als u verwacht dat u het eigen risico in 2024 op gaat maken. U betaalt dan vanaf februari tien keer €37,50 per volwassene per maand aan DSW. U betaalt met deze regeling €10 minder. Heeft u minder kosten gemaakt, krijgt u dit achteraf terug van DSW. 

U kunt gebruik maken van de Gemeentepolis als u voldoet aan de volgende voorwaarden: 

U kunt geen aanvraag doen als u meer vermogen (bijvoorbeeld spaargeld) heeft dan een bepaald maximum. Dit maximum is in de wet vastgelegd. Het heet 'het vrij te laten vermogen.'

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer
14 0174.