Melding huwelijk/geregistreerd partnerschap maken (ondertrouw)

Wilt u gaan trouwen of een partnerschap registreren? Maak dan eerst een melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Vroeger heette dit ondertrouw.

U kunt uw melding voorgenomen huwelijk online regelen. Lees voordat u aan de melding begint, onderstaande stappen goed door.

Overal waar huwelijk staat, wordt ook geregistreerd partnerschap bedoeld.

Informatie:

In het buitenland geboren of geen Nederlandse nationaliteit?

Bent u in het buitenland geboren of heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan kunt u uw melding voorgenomen huwelijk niet digitaal doen. Wij hebben dan extra gegevens van u nodig. Wanneer u belt met 14 0174, helpen wij u graag verder.

U wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap

U kiest welke ceremonie u wilt

  • gratis
  • eenvoudig of een
  • volledige ceremonie
U kiest

Bij een eigen trouwambtenaar moet u dit formulier (pdf, 176 KB) invullen. Deze moet u uploaden tijdens de Melding voorgenomen huwelijk.

Wilt u uw ceremonie houden in het Heilige Geesthofje? Wist u dat u een jaar voor uw huwelijksdatum al een optie kunt nemen op het Heilige Geesthofje. Zo weet u zeker dat deze beschikbaar is op uw datum. Bel hiervoor 14 0174.

Kiest u voor een andere locatie, dan regelt u dat met die locatie zelf.

U doet melding van uw voorgenomen huwelijk (ondertrouw)

Dit kunt u digitaal doen tenzij u in het buitenland geboren bent of geen Nederlandse nationaliteit hebt. Als dat het geval is belt u 14 0174 om een afspraak te maken.

Zorg dat de volgende gegevens en documenten klaarliggen. Deze moet u uploaden tijdens de melding van uw voorgenomen huwelijk.

  • inloggegevens DigiD van beide partners
  • kopie identiteitsbewijs van u, uw partner en uw getuigen (paspoort, ID-kaart, Nederlands rijbewijs of een verblijfsdocument

Wanneer u een uitgebreide ceremonie heeft gekozen, kunt u deze documenten ook nog nodig hebben.

Als u alle informatie heeft verzameld, kunt u starten met uw melding. U logt in met DigiD. Aan het einde van uw melding betaalt u met iDeal.

Weten wat alles kost? Bekijk hier de kosten.

Wij controleren uw gegevens

Als wij nog extra gegevens van u nodig hebben, nemen wij contact met u op.

Wij bevestigen uw trouwdatum binnen 10 werkdagen

U ontvangt een e-mail waarin wij uw datum en tijd en trouwambtenaar bevestigen. Bij deze e-mail zit alle informatie die u verder nodig heeft.

Binnen 8 weken na de bevestiging kunt u trouwen

Uiterlijk 4 weken voor de ceremonie neemt de trouwambtenaar contact met u op voor een afspraak om de ceremonie door te spreken.

Inloggen met DigiD Regel met DigiD

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer
14 0174.