Melding huwelijk/geregistreerd partnerschap maken (ondertrouw)

Wilt u gaan trouwen of een partnerschap registreren? Maak dan eerst een melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap, vroeger heette dit ondertrouw. Na het maken van de melding neemt een medewerker van burgerzaken contact met u op om de datum te bevestigen.

U kunt uw melding voorgenomen huwelijk online regelen. Lees voordat u aan de melding begint, onderstaande stappen goed door.

Overal waar huwelijk staat, wordt ook geregistreerd partnerschap bedoeld.

Wat heeft u vooraf nodig?

  • inloggegevens DigiD van u en uw partner
  • kopie van een identiteitsbewijs van u, uw partner en van uw getuigen (paspoort, ID-kaart, Nederlands rijbewijs of een verblijfsdocument)

Kiest u een eigen trouwambtenaar en geen Babs van de gemeente? Of kiest u een eigen trouwlocatie omdat u niet wilt trouwen in het gemeentehuis of het Heilige Geest Hofje? Of staat u onder curatele? Dan heeft u ook nodig:

Als u alle informatie heeft verzameld, kunt u starten met uw melding. U logt in met DigiD. Aan het einde van uw melding betaalt u met iDeal.

Inloggen met DigiD Regel met DigiD

Ontvangst melding

Na het ontvangen van uw melding, controleren wij uw gegevens. Zijn uw gegevens compleet? Dan ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

Regel uw huwelijk minimaal twee maanden van tevoren. Deze tijd heeft de gemeente nodig om uw huwelijk goed voor te bereiden.

Het Heilige Geest Hofje

Heeft u in de melding aangegeven in het Heilige Geest Hofje te willen trouwen, dan wordt u binnen 5 werkdagen gebeld. Tijdens het telefoongesprek worden uw huwelijksdatum, tijdstip en andere wensen opgeschreven. Daarna ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

Wilt u alvast een optie voor het Heilige Geest Hofje? Neem dan contact op via het telefoonnummer 14 0174.

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.