Melding huwelijk/geregistreerd partnerschap maken (ondertrouw)

Wilt u gaan trouwen of een partnerschap registreren? Maak dan eerst een melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. Vroeger heette dit ondertrouw. Na het maken van de melding nemen wij contact met u op om de datum te bevestigen.

U kunt uw melding voorgenomen huwelijk online regelen. Lees voordat u aan de melding begint, onderstaande stappen goed door.

Overal waar huwelijk staat, wordt ook geregistreerd partnerschap bedoeld.

Informatie:

In het buitenland geboren of geen Nederlandse nationaliteit?

Bent u in het buitenland geboren of heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan kunt u uw melding voorgenomen huwelijk niet digitaal doen. Wij hebben dan extra gegevens van u nodig. Wanneer u belt met 14 0174, helpen wij u graag verder.

Wat heeft u vooraf nodig?

  • inloggegevens DigiD van u en uw partner
  • kopie van een identiteitsbewijs van u, uw partner en van uw getuigen (paspoort, ID-kaart, Nederlands rijbewijs of een verblijfsdocument)
  • kiest u een eigen trouwambtenaar en geen trouwambtenaar van de gemeente? Dan vult u hetformulier eigen trouwambtenaar (pdf, 176 KB) in. 
  • kiest u een andere trouwlocatie dan het gemeentehuis of het Heilige Geest Hofje? Vul dan het formulier aanwijzing trouwlocatie (pdf, 181 KB) in.

Als u alle informatie heeft verzameld, kunt u starten met uw melding. U logt in met DigiD. Aan het einde van uw melding betaalt u met iDeal.

Inloggen met DigiD Regel met DigiD

Ontvangst melding

Na het ontvangen van uw melding, controleren wij uw gegevens. Zijn uw gegevens compleet? Dan ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

Regel uw huwelijk minimaal twee maanden van tevoren. Deze tijd heeft de gemeente nodig om uw huwelijk goed voor te bereiden.

Hulp nodig? 

Vind je het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt je helpen. Je kan ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.