De Wollebrand

Waarschuwing:

Let op! Er is een negatief zwemadvies voor de Wollebrand, omdat er blauwalg in het water zit. Kijk voor meer informatie op www.zwemwater.nl.

Waarschuwing:

Vanaf 13 juni 2024 is er teveel intestinale enterococcen (enterokokken) gemeten in het water. Er wordt verder onderzoek gedaan. 

De Wollebrand is een groen recreatiegebied midden in de gemeente Westland. U vindt hier weiland, bos, open water, riet en veel verschillende soorten dieren.

Recreatiemogelijkheden

In recreatiegebied De Wollebrand kunt u sporten en ontspannen. U kunt mooie wandelingen tussen het groen maken. Voor fietsers is er een all weather fietspad aangelegd. Dit betekent dat u met zon, regen, kou en sneeuw kan blijven fietsen. Aan de rand van het recreatiegebied ligt de wielerbaan van de vereniging ‘Westland Wil Vooruit’.

Voor watersporters is er een wakeboard- en waterskibaan. U kunt iets eten of drinken bij het restaurant naast het watersportbaan. Het terras heeft uitzicht op de watersporters. Aan dezelfde plas vindt u een strandje met ligweide. Er is een visvijver die in de winter als schaatsvijver gebruikt kan worden. Op de hondenuitlaatplaats kunt u uw hond los laten lopen.