Toerisme en recreatie

Westland heeft ongekend veel mogelijkheden die je allemaal op Bezoek Westland zult vinden. Ontdek de heerlijke stranden aan de Westlandse kust, het bijzondere karakter van de elf dorpskernen en natuurlijk de tuinbouw. Op steeds meer plekken kunt u de kassen van binnen bekijken en heerlijke producten proeven.

De fiets- en wandelroutes bieden u mooie doorkijkjes in duinen en polders. Interessante musea en een groot aantal evenementen maken van Westland een aantrekkelijk gebied om uw vrije tijd door te brengen. Ook kunt u ontspannen gaan varen. Veel gezellige horecazaken, enkele campings en vakantieparken maken het toeristisch aanbod compleet.

In onze gemeente kunt u goed uw vrije tijd doorbrengen. Kinderen kunnen zich lekker uitleven in een van de (natuur)speeltuinen, op de trapvelden, basketbalterreinen of skatebanen. Heerlijk wandelen in een van de vele recreatiegebieden. Of op bezoek bij een kinderboerderij om dieren te kijken.

Varen

Binnen de gemeente Westland zijn er voldoende mogelijkheden om te varen.
Vanwege aanhoudende geluidsoverlast zijn er een aantal vaarwateren aangewezen met een verbod op elektronisch versterkte muziek. 

Op deze vaartwaterkaart (pdf, 605Kb) ziet u waar wel of geen elektronisch versterkte muziek is toegestaan.