Melding voornemen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Wilt u gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan legt u eerst een melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap af. Dit heette vroeger ‘ondertrouw’. Nadat u dit heeft gedaan neemt de consulent burgerzaken contact met u op om de datum te bevestigen.

Overal waar huwelijk staat, wordt ook geregistreerd partnerschap bedoeld.

U kunt uw melding voorgenomen huwelijk online regelen bij de gemeente Westland. Lees voordat u aan de melding begint, onderstaande informatie goed door.

Informatie vooraf

Hebben u en uw partner DigiD, dan kunt u online een melding maken van uw voorgenomen huwelijk.

Heeft u de volgende informatie klaarliggen?

• inloggegevens DigiD van u of uw partner
  • scan of foto van een identiteitsbewijs van u en uw partner (paspoort, identiteitskaart, Nederlands rijbewijs of een verblijfsdocument)
  • scan of foto van de identiteitsbewijzen van uw getuigen (paspoort, identiteitskaart, Nederlands rijbewijs of een verblijfsdocument)

Kiest u een eigen trouwambtenaar, eigen trouwlocatie of staat u onder curatele? Dan heeft u ook de volgende informatie nodig:

Let op! Als u een melding voorgenomen huwelijk indient, dan moeten uw persoonsgegevens juist en compleet zijn. Controleer uw gegevens op www.MijnOverheid.nl. Ontbreken er gegevens, bijvoorbeeld van uw ouders of uw ex-partner? Dan moet u deze gegevens eerst laten registreren. Maak een afspraak bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Voorgenomen huwelijk melden

Als u alle bovenstaande stukken klaar heeft staan kunt u starten met uw aanvraag. U logt in met DigiD. Aan het einde van uw aanvraag betaalt u met iDeal.

Na ontvangst van uw melding

Na het ontvangen van uw melding, controleren wij uw dossier. Is uw dossier compleet? Dan ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

Wilt u gratis of tegen gereduceerd tarief trouwen in het Heilige Geest Hofje, dan wordt u binnen 5 werkdagen gebeld. Tijdens het telefoongesprek worden uw huwelijksdatum, tijdstip, locatie en andere wensen vastgelegd. Daarna ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail.

Wilt u alvast een optie voor het Heilige Geest Hofje? Neem dan contact op met de consulenten burgerzaken 0174 673107

Regel uw huwelijk minimaal twee maanden van tevoren. Deze tijd heeft de gemeente nodig om uw huwelijk goed voor te bereiden.

Hulp nodig?

Heeft u moeite met het invullen van (website)formulieren? U kunt binnenlopen bij een Buurt Informatiepunt bij u in de buurt. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Andere vraag? Vul het contactformulier in of bel met telefoonnummer 14 0174.