Hulp toeslagenaffaire

De Belastingdienst heeft tussen 2005 en 2019 bij gezinnen hun toeslag voor kinderopvang stopgezet, terwijl dat niet klopte. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Veel gezinnen kregen daardoor grote financiële problemen. Heeft u hier ook problemen door gekregen? Wij helpen u graag verder.

Hulp van de Belastingdienst

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019? En weet u niet waarom? Meld dit bij de Belastingdienst. Zij controleren of u recht heeft op financiële hulp. Aanmelden kan tot 31 december 2023 via de Belastingdienst.

Hulp van de gemeente

Bent u slachtoffer van de Belastingdienst, dan zijn de problemen misschien groter dan alleen financieel. Wij helpen u graag. Denk aan hulp bij geldproblemen, problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. Lees hier over de hulp van de gemeente.

Lees ook het verhaal Nicole van Hoorn, gedupeerde van de toeslagenaffaire. Nicole kreeg hulp vanuit de gemeente om haar leven weer op de rit te krijgen. 

Hulp voor de kinderen

Bij de problemen met de toeslag voor kinderopvang gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn slachtoffer. Voor hen is de Kindregeling gemaakt. De Kindregeling biedt steun op verschillende gebieden. Geld is daar één van. Voor iedere leeftijd is er een ander bedrag vastgesteld. Lees hierover meer op pagina Kindregeling van de Belastingdienst.

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.