Hulp toeslagenaffaire

De Belastingdienst heeft tussen 2005 en 2019 bij gezinnen onterecht hun kinderopvangtoeslag stopgezet. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Veel gezinnen kregen daardoor grote financiële problemen.

Hulp van de gemeente

Bent u gedupeerde van de Belastingdienst dan zijn de problemen misschien groter dan alleen financieel. Gemeente Westland helpt u graag. Denk aan hulp bij geldproblemen, problemen met uw gezondheid, werk, woning of gezin. Mail ons via toeslagenaffaire@gemeentewestland.nl.

Hulp ouders

Is uw kinderopvangtoeslag stopgezet tussen 2005 en 2019 en weet u niet waarom? En heeft u nog geen contact gehad met de Belastingdienst hierover? Wij raden u aan om dit echt te doen. Meer informatie over hulp voor ouders vindt u op de pagina toeslagen herstel van de belastingdienst.

Hulp kinderen

Bij de hulp van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn slachtoffer. Voor hen is de Kindregeling gemaakt. De Kindregeling biedt steun op verschillende gebieden. Een geldbedrag is daar 1 van. Per leeftijdsgroep is er een ander bedrag vastgesteld. Lees hierover meer op pagina Kindregeling van de belastingdienst.

Hulp nodig? 

Vindt u het moeilijk formulieren op onze website of op papier in te vullen? Dan kunnen de mensen bij een Buurt Informatiepunt u helpen. U kunt ook een afspraak maken met de formulierenbrigade van Vitis Welzijn.

Heeft u een andere vraag? Stel uw vraag online of bel met telefoonnummer 14 0174.